- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIISanatate copiiMasuri de protectie solara la copii

Masuri de protectie solara la copii

copil la mareMasurile de protectie solara la copii sunt destul de variate, fiind o necesitate pentru sanatatea acestora.

In zilele calduroase de vara, nivelul radiatiilor UV este destul de crescut, fapt care poate determina expunerea copilului la o serie de riscuri asupra sanatatii sale. Arsurile solare, iritatiile, cancerul de piele sunt doar cateva dintre cele mai frecvente afectiuni determinate de un nivel de radiatii prea crescut.

Iata cateva masuri de protectie solara la copii:

  • cremele de protectie solara – destul de uzuale, fiind folosite aproape zilnic, acestea contin un factor de protectie destul de crescut, protejand pielea sensibila a copilului. Se recomanda ca acestea sa fie folosite mai inainte cu cateva minute ca micutul sa iasa la plimbare, fiind utilizate chiar si atunci cand afara este innorat, ploua sau este vreme mohorata. Aplicarea acestora va trebui sa se faca pe intreaga suprafata a corpului, chiar si acolo unde pielea este acoperita de hainute. De asemenea, parintii trebuie sa aleaga o crema rezistenta la apa. Cu toate acestea, specialistii recomanda reaplicarea cremei la un interval de circa 1-2 ore. Nu aplicati unguentul pe pielea sensibila a bebelusului decat numai daca medicului specialist recomanda.
  • palaria – aceasta reprezinta un accesoriu indispensabil folosit mai ales atunci cand afara razele solare stralucesc cu putere, protejand ochii si pielea copilului.
  • ochelarii de soare – chiar daca pare surprinzator acestia pot oferi protectie solara impotriva radiatiilor UV. Acest tip de ochelari pot fi achizitionati potrivit recomandarilor medicului specialist oftalmolog, fiind extrem de importanti mai ales pentru sanatatea oculara a copilului.
  • hainele cu protectie solara – cu toate ca sunt putin mai scumpe decat hainutele obisnuite, acestea protejeaza pielea sensibila a copilului, fiind special create impotriva radiatiilor nocive din timpul verii. In sezonul calduros se recomanda ca micutul sa fie imbracat in hainute racoroase care, totusi, sa ii poata acoperi intreaga suprafata a corpului.
  • umbrela de soare – este un alt accesoriu important atunci cand vine vorba de protectie UV. Acestea sunt extrem de utile in timpul zilelor calduroase, copilul putand fi adapostit sub ele.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme