- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SCOLARIActivitati pentru scoalaSfaturi potrivite pentru vacanta de vara

Sfaturi potrivite pentru vacanta de vara

copil la scoalaFiind in apropierea vacantei de vara nu avem cum sa nu ne gandim la cele mai variate activitati de distractie pentru copiii nostri. Cu toate acestea, vacanta de vara va trebui sa asigure un echilibru intre studiu, relaxare si activitati pentru scoala pentru a-si dovedi intr-adevar eficienta.

Ori de cate ori ne gandim la vacanta de vara nu avem cum sa nu luam in calcul orele nesfarsite de joaca alaturi de cei mai buni prieteni. Intr-adevar, acestea sunt cele mai bune metode de relaxare pentru copilul mic. Cu alte cuvinte, ori de cate ori copilul se afla in vacanta de vara, acesta nu va trebui restrictionat de catre parinti in ceea ce priveste orele de joaca.

Patrarea programului de masa si somn va trebui sa ramana, cat de cat, neschimbat. Aceste lucruri sunt destul de benefice pentru sanatatea scolarului, putandu-se dezvolta armonios.

Orele de relaxare si pauza de la studiu reprezinta o modalitate prin care micutul se va putea detasa de toate problemele din timpul anului scolar.

Psihologii avertizeaza asupra momentului extenuarii copilului. Potrivit lor, vacanta de vara reprezinta o metoda prin care scolarul va trebui sa se odihneasca, parintii punand mai mult accentul asupra modalitatilor de recreere. Acestia recomanda plimbarile si calatoriile impreuna cu parintii, dar si activitatile fizice si orele de joaca alaturi de prieteni.

Chiar daca programele scolare sunt destul de incarcate, parintii nu trebuie sa cada in capcana continuarii studiului inca din primele zile ale vacantei. Oricine are nevoie de o perioada de repaus intelectual, in acest caz fiind benefica pentru prevenirea extenuarii si oboselii copilului.

Orele de lectura, exercitiile la matematica ori studiul limbilor straine pot fi amanate in timpul perioadei de vara. In cazul in care doriti ca elevul sa nu uite informatia acumulata in timpul anului puteti incerca sa il stimulati sa citeasca cartea preferata ori sa exersati impreuna in tainele limbilor straine ori matematicii.

 

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme