- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NOU NASCUTIPrima intalnire cu bebelusulNou-nascutul - prima privire

Nou-nascutul – prima privire

mama si bebelusCe poate fi mai frumos decat sa iti privesti pentru prima oara puiul…?! Prima privire, prima imbratisare, primul zambet – toate reprezinta gesturi pe care nu le vei putea uita  niciodata.

Intarirea legaturii dintre nou-nascut si mama are loc in momentul venirii sale pe lume. Cu toate ca unele femei sunt de parere ca instinctul matern se invata odata cu trecerea timpului, in realitate legile naturii ne ofera din ce in ce mai multe surprize, reusind astfel sa intareasca instinctual legatura dintre cei doi.

Asa cum relatam prima privire a nou-nascutului nu va putea fi uitata niciodata de catre mama. Fie ca ii va zambi, fie ca va face o grimasa ori o va privi indiferent – totul i se va parea atat de frumos proaspetei mamici incat cu greu isi va mai putea dezlipi privirea de la propriul sau puisor. Este momentul in care atat mama, cat si nou-nascutul fac pentru prima oara cunostinta, este momentul in care are loc regasirea fizica a celor doi.

Cu toate ca nou-nascutul ii cunoaste mirosul si vocea mamei, acesta va incepe, de aceasta data, sa o admire si sa o identifice dupa infatisare. Cu toate ca nu are vederea destul de clara, acesta va putea sa distinga umbra mamei inca din primele momente de la nastere, asociind-o in acelasi timp cu mirosul pe care acesta l-a perceput inca de cand era in pantecul sau.

Primele clipe din viata unui nou-nascut sunt destul de epuizante intrucat acesta va trebui sa se acomodeze cu schimbarile de mediu. Tocmai de aceea, mamei i se va parea ca micutul doarme aproape neintrerupt. Se va trezi pentru a-si lua portia de laptic, admirand in acelasi timp infatisarea blanda a mamei.

In cazul in care mama opteaza pentru nasterea naturala ori pentru nasterea prin cezariana efectuata cu anestezie epidurala, atunci mai mult ca sigur medicii ii vor permite mamei sa isi tina puiul in brate vreme de cateva minute, moment in care legatura materna dintre cei doi se va intari intr-atat de mult incat mama va fi capabila imediat dupa nastere sa isi recunoasca bebelusul, iar acesta se va simti in siguranta in bratele celei care i-a dat viata doar simtindu-i mirosul.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme