- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIISanatate copiiInfectiile din copilarie

Infectiile din copilarie

copil (www.4.bp.blogspot.com)Nas infundat…? Tuse…? Ei bine, mai mult de jumatate dintre copiii cu varste de pana la sapte anisori manifesta cel putin odata in cursul unui an astfel de simptome. Si toate ca urmare a unor infectii la nivelul cailor respiratorii superioare.

Cu toate acestea, asemenea infectii ca si multe altele, apar cu regularitate in viata micutului.

Nu de putine ori veti fi pusi in situatia in care micutul se va plange de dureri in timpul urinarii sau de dureri la nivelul abdomenului. Nu trebuie sa va speriati – manifesta cel mai probabil simptomatologia infectiilor urinare. Ceea ce aveti de facut este sa va prezentati de urgenta la medicul pediatru pentru efectuarea analizelor.

Chiar daca primul impuls este acela de a va trata raceala micutului cu antibiotic, in realitate infectiile respiratorii nu se trateaza astfel. Mult mai indicat ar fi sa incercati un tratament cu paracetamol sau cu ibuprofen in functie de recomadarile medicului. In realitate, tratamentul cu antibiotic mareste riscul de diminuare a capacitatii organismului de a se apara in fata infectiilor de acest tip, slabindu-i imunitatea.

Cu toate acestea, asemenea viroze nu vin neinsotite. Ca urmare a mucozitatilor destul de crescute in timpul manifestarii simptomatologiei, acestea se pot asocia cu otita medie. Prezenta virusurilor si bacteriilor in aceste locuri este destul de frecventa.

Atunci cand copilul manifesta tuse seaca, dureri musculare, varsaturi, greata si febra incercati sa va adresati de urgenta medicului pentru prescrierea unui tratament. In acest din urma caz, copilul este predispus unor infectii digestive destul de serioase care pot conduce la complicatii destul de mari, inclusiv la deshidratare.

Articolul precedentTratamentul cu antibiotic la copii
Articolul următorFebra la copil

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme