- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIPlansulSunete care pot calma plansul bebelusului

Sunete care pot calma plansul bebelusului

bebelus care plange (www.haltonparents.files.wordpress.com)Chiar daca atunci cand bebelusul este uneori calmat prin sunetele lente ale muzicii, pot exista situatii in care nici macar asemenea note armonioase nu il pot ajuta.

Cu toate acestea, specialistii sunt de parere ca bebelusii ar mai putea reactiona si la alte sunete „mai traznite”. De la sunetul apei de la robinet, sasait, aspirator, bataile inimii – toate pot deveni adevarate miracole pentru bebelusul care plange neincetat sau pentru cel care sufera de colici abdominali.

Apa de la robinet

Uneori ni se pare destul de curios ca un asemenea sunet ii poate ajuta, insa, daca facem o asociere cu viata intrauterina vom putea sa ne dam seama ca bebelusul isi va aduce aminte de viata din burtica

Bataile inimii mamei sau respiratia

Nu putini sunt cei care au constat ca bebelusul odata asezat pe pieptul mamei renunta la plans si adoarme. Se pare ca bataile inimii le aminteste de siguranta din mediul intrauterin.

Sunetul delfinilor

Chiar daca miracolele naturii ne uimesc mai mereu, acestea pot deveni de-a dreptul tamaduitoare cu plansul bebelusului. Incercati sa copiati sunetele pe un cd pe care sa il aveti mai mereu la indemana.

Sasaitul

Repetarea in continuu suntetul „s”si vei vedea ca bebelusul se va calma imediat. Este unul dintre trucurile populare.

Sunetul aspiratorului

Chiar daca multi dintre bebelusi se sperie la zgomotul sau, multi dintre acestia se simt destul de relaxati si abia asteapta sa il auda. Tot in categoria sunetelor „ciudate”, dar care pot oferi un ajutor bebelusului intra si sunetul uscatorului de par si cel al masinii de spalat. Asa ca, incearca sa ii vezi reactiile…

Cantecul de leagan

Indiferent de amprenta ta vocala este indicat sa ii fredonezi cateva versuri de leagan. Copilul se va simti linistit si in siguranta la pieptul mamei, auzind-o.

Articolul precedentPlansul celui mic
Articolul următorCum sa descifram plansul bebelusului?

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme