- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTEREDupa nastereCu burtica dupa nastere

Cu burtica dupa nastere

mama si copilChiar daca astepti cu nerabdare momentul in care iti vei recapata silueta si vei scapa de burtica de gravida, in realitate te vei confrunta cu ea si pentru o buna parte din timp dupa nastere.

Nasterea bebelusului nu presupune retragerea cu rapiditate a burticii de gravida. Multe mamici s-au confruntat cu problema ramanerii in continuare cu burta chiar si dupa nastere, pentru o perioada destul de lunga.

De ce burtica de gravida nu se retrage?

Marimea uterului ramane in continuare destul de mare dupa nastere. Este nevoie ca organismul sa se obisnuiasca cu noile modificari aparute odata cu nasterea. Contractiile uterine dupa nastere sunt necesare pentru ca uterul sa isi micsoreze volumul, iar burtica de gravida sa dispara. Dereglarile hormonale din timpul sarcinii pot determina acelasi efect. De asemenea, nici muschii abdominali nu se vor destinde intrucat acestia au fost incordati destul de mult, pentu o perioada de circa noua luni in asa fel incat bebelusul sa incapa in burtica mamei fara probleme.

Ce poti sa faci?

Singurul lucru care depinde de tine este rabdarea. In realitate nu poti controla un astfel de fenomen. Obisnuieste-te cu ideea ca vei arata la fel de insarcinata si dupa nastere.

Burtica de gravida se va retraga de la sine, fara a fi nevoie de tinerea unor diete drastice ori de efectuarea unor exercitii pentru abdomen. Este nevoie de un interval de circa 6 saptamani pentru a te apropia de vechea silueta. Chiar si asa, pot exista cazuri in care proaspata mamica sa scape de burtica de gravida dupa un interval mult mai mare – de circa un an de zile.

 

 

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme