- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIISanatate copiiTratamentul cu antibiotic la copii

Tratamentul cu antibiotic la copii

bebelus la doctor (www.bannerhealth.com)Odata cu sosirea anotimpului rece, cei mici sunt predispusi infectiilor respiratorii, gripei si racelei. De aceea, devii din ce in ce mai ingrijorata in incercarea de a gasi un remediu.

Nu trebuie sa omitem faptul ca integrarea intr-o colectivitate mai numeroasa presupune transmiterea de infectii si virusi daunatori sanatatii copilului. Din aceasta cauza, tot mai multi copii integrati la gradinita sau la scoala racesc sau prezinta infectii respiratorii, mai ales ale cailor respiratorii superioare. Simptomele sunt cele uzuale cu care suntem de regula obisnuiti: secretii nazale apoase, febra, inapetenta, dureri la nivelul gatului.

Chiar daca o raceala are ca termen popular de vindecare o durata de 7 zile, in realitate totul este gresit. De regula, aceasta este vindecata complet dupa mai multe zile, simptomele fiind usor ameliorate in prima saptamana. Infectia nu va fi generata de anotimpul rece in sine, ci de diferenta dintre temperatura din interiorul scolii si cea de afara. Din aceasta cauza, secretiile nazale devin atat de apoase si o sursa interminabila. Asadar, nu imbracati copilul prea gros intrucat nu se va simti confortabil si nici nu va fi ferit de raceala sau gripa.

Tratamentul pentru astfel de infectii este destul de controversat. In Statele Unite specialistii sunt de parere ca orice raceala si uneori gripa vor trebui tratate in functie de simptomele pe care le prezinta micutul. De regula, accentul cade pe paracetamol sau ibuprofen.

Pe de alta parte, in Europa medicii recomanda in exces tratament cu antibiotic. Indiferent daca cel mic prezinta doar secretii nazale abundente sau o stare de durere la nivelul gatului, acestia considera oportun sa prescrie antibiotic.

Cu toate acestea, este indicat sa incercati sa ii tineti febra sub control si sa evitati cat mai mult sa ii administrati antibiotic. De aceea, va trebui sa il hidratati destul de bine deoarece in aceasta perioada exista pericolul ca organismul sa se deshidrateze destul de mult. Nu il infofoliti prea tare si nici nu ii faceti baie cu apa fiarta. Temperatura apei trebuie sa fie calduta in asa fel incat cel mic sa se simta confortabil.  Febra o puteti tine sub control fie cu tratamente pe baza de paracetamol, fie pe baza de ibuprofen, alternandu-la la un interval de 4 ore. Temperatura copilului va trebui luata la un interval de 4-5 ore pentru a se putea observa o evolutie a bolii.

Nu trebuie sa uitati ca administrarea de antibiotic nu il ajuta pe cel mic sa se simta mai bine. Intr-un cuvant, antibioticul nu determina o scurtarea evolutiei bolii si nici usurarea simptomatologiei.

Articolul precedentAftele bucale la copil
Articolul următorInfectiile din copilarie

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme