- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSISanatateCum se ingrijeste pielea bebelusului cu dermatita atopica

Cum se ingrijeste pielea bebelusului cu dermatita atopica

Dermatita atopica este o afectiune des intalnita in randul bebelusilor. Afla din articolul de mai jos cum se manifesta aceasta boala si ce ingrijiri speciale sunt necesare, pentru a evita alergenii care pot agrava boala.

Dermatita atopica este o boala alergica cronica, destul de frecventa in ultimii ani. Cauzele exacte nu sunt pe deplin cunoscute – se stie faptul ca are legatura cu un sistem imunitar deficitar. Eczema este determinata si genetic. Daca parintele unui copil sufera de dermatita sunt sanse de 20-40% ca si cel mic sa mosteneasca aceasta afectiune. Atunci cand ambii parinti sunt bolnavi, riscul creste la 60%.

Bebelusul tau poate fi banuit ca are eczema, in cazul in care are pielea uscata, rosie si are mancarimi intense. Eczema apare in acele parti ale corpului care retin mai mult umiditatea, precum pliurile cutanate ale coatelor, genunchilor, gatului, fetei, mainilor, picioarelor, regiunilor inghinale, organelor genitale si in jurul anusului. In zonele afectate, tegumentul este uscat si ingrosat. Cu toate acestea, diagnosticul se poate pune doar de medicul dermatolog sau alergolog.

Ingrijiri necesare
Pacientii cu eczema au nevoie de ingrijiri speciale. Pielea lor (din cauza metabolismului lipidic anormal al epidermei) este lipsita de bariera de protectie naturala. Prin urmare, este uscata si necesita un tratament adecvat. Lotiunea de corp obisnuita nu-l ajuta pe copilul cu dermatita atopica.

El are nevoie de o emulsie grasa, care sa ajute pielea sa produca lipoproteine, cu rol de protectie impotriva pierderilor de apa in exces. Efectul emolientilor ramane aproximativ 4 ore, astfel incat aceste tratamente trebuie repetate de mai multe ori pe zi. 

Copilul ar trebui imbaiat o data pe zi, timp de maxim 15 minute, in apa calda cu adaos de emolienti. Dupa baie, pielea se usuca cu prosopul prin tamponare. Apoi se aplica imediat lotiunea emolienta pe tot corpul. Unghiile trebuie sa fie taiate scurt. De asemenea, imbracamintea trebuie sa indeplineasca anumite criterii: sa lase pielea sa respire, sa fie din bumbac, in culori deschise (vopselele folosite pentru vopsirea tesaturilor, de asemenea, pot provoca alergii). Dupa spalare (fara detergenti), hainele trebuie clatite bine si calcate.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme