- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SCOLARICopilul la scoalaDe ce sa-ti inscrii copilul la o clasa bilingva

De ce sa-ti inscrii copilul la o clasa bilingva

Foarte multi parinti isi doresc ca prichindeii lor sa stie cat mai multe limbi straine, motiv pentru care inca de la gradinita ii inscriu la diverse cursuri de limbi straine. Acest obicei continua si la scoala, unde clasele bilingve sunt la mare cautare. Afla din materialul de mai jos care pot fi avantajele daca cel mic urmeaza o scoala bilingva.

nci-vol-2200-72

Picture 1 of 2

Avantajul si caracteristica principala a unei clase bilingve este ca o limba straina este tratata in mod egal ca si limba materna. Adica aceasta este un instrument de comunicare intre elevi si profesori, si nu doar o limba de studiat. Invatarea de la o varsta frageda a unei a doua limbi este benefica pentru dezvoltarea intelectuala a copiilor – le formeaza gandirea abstracta si capacitatea de a cauta solutii personalizate. Scoala bilingva ii invata, totodata, pe copii sa fie toleranti, sa accepte diferentele si sa traiasca intr-un mediu multicultural.


Cel mai bun mod de a-ti pregati copilul ca sa urmeze o scoala bilingva este sa-l familiarizezi cat mai devreme cu a doua limba. Copiii de 3-5 ani, care au vorbit in familie sau care au intrat frecvent in contact cu limba straina, o vor absorbi in mod natural. De asemenea copii care au fost la gradinite bilingve, se vor adapta foarte usor la clasele cu predare intr-o limba straina.
Clasele bilingve din scoli sunt destul de rare la noi in tara, motiv pentru care concurenta este mare. Cunostintele elementare de limba straina constituie o conditie obligatorie pentru admiterea la o clasa bilingva, asa ca ar trebui sa planifici inca de la gradinita educatia copilului tau.
Urmand cursurile unei clase cu predare in limba straina, copiii sunt invatati in doua limbi simultan, ceea ce le ofera sansa reala de a-si continua mai tarziu studiile in oricare dintre limbile studiate.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme