- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSISanatateBebelusul cu picioare strambe

Bebelusul cu picioare strambe

picioarele bebelusului (www.southside.org)Imediat dupa nastere suntem tentati sa ne analizam bebelusul indeaproape. Asa ca, daca vom observa ca acesta are picioarele strambe, nu vom putea decat sa ne ingrijoram.

Fie sub forma de „X”, fie de genul unor paranteze, picioarele strambe la bebelus displac atunci cand sunt privite si, mai cu seama, pot reprezenta o adevarata problema medicala pentru cel mic.

Inca de la trei anisori, putem observa tendinta copiilor de a avea picioarele sub forma de „X”. De regula, aceasta poate fi observata destul de putin inca de la varsta de doi anisori, accentuandu-se mai tarziu, spre varsta de patru ani. In cazul in care copilul se confrunta cu o astfel de afectiune la nivelul membrelor inferioare se poate datora in primul rand unei stari de slabiciune la nivelul acestora, dar si rahitismului. De aceea, se va impune sa mergeti de urgenta la un medic specialist in vederea efectuarii unui consult de specialitate si a unei radiografii din care sa poata fi constatata cauza care a dus la o astfel de imprejurare. In cazul in care micutul intampina dificultati de deplasare, vizita la medic se impune cu precadere imediat dupa ce observati un astfel de eveniment.

Picioarele in forma de paranteza sunt observate, de regula atunci cand copilul va merge in picioare. Dezvoltarea incorecta a formei picioarelor se datoreaza in primul rand unei carente de vitamina D, dar si rahitismului. In cazul in care o astfel de afectiune este destul de pronuntata se poate recomanda interventia chirurgicala de specialitate in vederea corectarii formei membrelor.

Chiar daca inca de la varste foarte mici sunteti tentata sa ii strangeti picioarele foarte bine cu o fasa bebelusului, nu se poate indica concret ca un astfel de lucru le va si indrepta. Din contra, intr-un astfel de caz se poate produce fractura congenitala de sold, ce apare mai ales in cazul fetitelor datorita structurii bazinului. Apropierea oaselor bazinului va determina o fisura, de-a dreptul irecuperabila mai tarziu. De aceea, este indicat sa va lasati bebelusul cat mai liber, in asa fel incat acesta sa se poata misca in voie.

Chiar daca cel mic pare sa aiba picioarele strambe inca din primele luni nu este cazul sa va ingrijorati. In majoritatea cazurilor, picioarele se vor putea indrepta pana la varsta de doi anisori, corectarea fiind una de natura fiziologica sau prin masaj.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme