- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIISanatate copiiTratamentul cu aerosoli la copii

Tratamentul cu aerosoli la copii

aerosoli marini (http://i843.photobucket.com)Perioada anotimpului rece presupune dezvoltarea unor stari gripale, raceli, dar si infectii respiratorii destul de frecvente la copii. De aceea, terapia cu aerosoli presupune o solutie pentru prevenirea unor astfel de simptome.

Terapia cu aerosoli reprezinta o solutie destul de sigura si sanatoasa pentru insanatosirea celui mic fara a se recurge la antibiotice. Aceasta presupune inhalarea unor substante medicametoase, pulverizate sub forma de vapori pentru ca acestea sa poata ajunge in anumite regiuni de la nivelul zonei respiratorii superioare.

Aerosolul presupune o metoda de tratare naturala, dar si una artificiala. Cea naturala poate fi impartita in aerosolii montani, de padure, dar si cei marini, ce se pot regasi mai ales dimineata pe malul marii.

Atunci cand aducem in discutie aerosolii artificiali putem spune ca acestia pot fi realizati cu ajutorul unor dispozitive speciale, recomandate pentru tratarea de rinofaringite, sinuzite, laringite, dar si boli pulmonare – de la astm bronsic, pana la pneumonie.

Avantajul folosirii unei astfel de terapii consta in faptul ca medicamentele sunt pulverizate in doze destul de mici direct in zonele afectate ale organismului. De aceea, spre deosebire de celelalte medicamente administrate in timpul unei raceli mai severe sau gripei, acestea isi fac efectul direct, fara a mai cauza anumite efecte adverse in alte regiuni ale corpului.

Cu toate acestea, pana si astfel de terapii contin efecte secundare nedorite ca urmare a medicamentelor folosite. Atunci cand ii administrati un anumit medicament este indicat sa ii cititi prospectul de folosire intrucat reactiile sunt similare.

  • Aparatele cu aerosoli sunt de mai multe feluri. Cele mai frecvente sunt:
  • nebulizatoare – genereaza particule lichide;
  • inhalatoare cu pulbere uscata (DPI) – genereaza particule solide;
  • inhalatoare presurizate cu doze masurate (MDI) – genereaza particule lichide.

In cazul bebelusului este indicat sa folositi nebulizatoarele intrucat inhalarea medicamentelor se va face prin respiratie normala, uneori facandu-se chiar in timpul somnului.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme