- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSISanatateCum ne tratam bebelusul racit?

Cum ne tratam bebelusul racit?

bebelus racit (www.anythingaboutkids.com)Odata cu inceputurile anotimpului rece vor aparea si starile gripale la cei mici. Fie integrati in colectivitate sau mai mici, odata ce vor lua contact cu aerul rece de afara, cu siguranta vor manifesta simptomatologia unor eventuale raceli. De la nas infundat, dureri la nivelul gatului, uneori manifestate chiar cu o colorare in rosu a mucoasei faringiene si pana la starile febrile, toate vor trebui tratate cu multa atentie de catre parinti.

De indata ce veti observa astfel de simptome este indicat sa va adresati medicului pentru prescrierea tratamentului adecvat insanatosirii. Chiar daca la noi in tara cele mai mici semne vor fi tratate cu ajutorul antibioticelor, este indicat sa manifestati putin mai multa prudenta pana la a recurge la folosirea acestora intrucat le va distruge sistemul imunitar al celor mici odata cu administrarea. Potrivit specialistilor americani, tratarea cu antibiotic se va face de-abia atunci cand celelalte tratamente nu si-au facut efectul, iar starea celui mic s-a inrautatit. Antibioticul este, potrivit lor, ultima alternativa aleasa ca metoda de tratament.

Pentru ca bebelusul sa fie in mai mare siguranta este indicat sa incercati urmatoarele sfaturi:

  • Nu imbracati gros bebelusul mai ales atunci cand manifesta o stare febrila;
  • Baita celui mic va putea fi facuta chiar daca cel mic este racit;
  • Verificati de mai multe ori pe zi temperatura bebelusului;
  • In cazul in care constatati ca micutului ii creste temperatura incercati sa folositi un medicament care sa i-o poata scadea cat mai urgent;
  • In cazul in care temperatura creste peste 39 grade Celsius adresati-va de urgenta medicului;
  • Chiar daca bebelusul are febra si rosu in gat este indicat sa verificati daca a intrat in contact cu persoane care au manifestat de curand o anumita forma de rubeola intrucat poate fi contagioasa;
  • Mentineti o temperatura constanta in locuinta, fara curenti de aer.

In cazul in care vizita la medicul de familie este imposibila ca urmare a producerii unui eveniment, puteti incerca (daca aveti siguranta ca bebelusul este racit sau are gripa) sa ii administrati urmatoarele medicamente:

  • Panadol pentru copii;
  • Nurofen pentru copii;
  • Paracetamol supozitoare;
  • Novocalmin (doar in cazul in care are febra mare);
  • Olinth (o picatura in fiecare nara in cazul in care bebelusul are nasul infundat, dupa care se vor extrage mucozitatile);
  • Stodal (in cazul in care tuseste sau are rosu in gat );
  • Oscillococcinum (o jumatate de doza de trei ori pe saptamana).

La administrarea Panadolului, Nurofenului, Paracetamolului si Novocalminului se va tine cont daca copilul are febra. In acest caz se vor administra la un interval de 4 ore in mod alternativ, in sensul ca dupa aministrarea Panadolului se va administra Nurofen si tot asa.

Cu toate acestea, este indicat sa va adresati medicului in termenul cel mai util pentru stabilirea diagnosticului corect si a metodei de tratament.

Articolul precedentStarea febrila la bebelus
Articolul următorPiciorul plat la bebelus

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme