- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
EVENIMENTEDeschide-ţi inima pentru copiii preţioşi

Deschide-ţi inima pentru copiii preţioşi

Pentru cei mai mulţi dintre noi, lumea persoanelor infectate cu HIV este doar o poveste pe care o vedem la TV sau în reviste. Însă aceasta este o problemă reală a comunităţii în care trăim şi aceşti oameni au nevoie de înţelegerea şi sprijinul nostru pentru a duce o viaţă normală.

Ştiai că un copil poate fi sănătos chiar dacă ambii părinţi sunt infectaţi cu HIV?

Sau că atunci când mama seropozitivă alăptează bebeluşul, şansele lui de a rămâne sănătos scad cu până la 40%?

Pentru că aceşti copii au dreptul la o dezvoltare normală, Centrul de Excelenţă Clinică Baylor a pus bazele proiectului “Copiii preţioşi” pentru a oferi cuplurilor infectate cu HIV şansa de a avea copii sănătoşi. Începând din 2007 până acum, în cadrul acestui proiect s-au născut 104 copii sănătoşi. În plus, încă 36 de copii aşteaptă evaluarea finală, cea de la 2 ani, care stabileşte cu precizie dacă sunt infectaţi sau nu, iar în perioada următoare se aşteaptă naşterea a încă 13 copii care pot fi sănătoşi.

Medicina modernă recomandă evitarea alăptării la sân în cazul mamelor seropozitive. Pentru a se dezvolta în limite normale, micuţii trebuie hrăniţi cu formulă de lapte adaptată vârstei lor, însă de cele mai multe ori, părinţii lor nu reuşesc să le ofere o alimentaţie echilibrată. Copiii care nu beneficiază de lapte formulă se îmbolnăvesc mult mai des şi ajung chiar să necesite spitalizare.

Copiii de până la 2 ani, cu părinţi seropozitivi, din zona Dobrogea au nevoie de 5,000 de cutii de formulă de lapte adaptată vârstei, în valoare de 200.000 de lei. Pentru a putea acoperi întregul necesar de lapte, Fundaţia Baylor Marea Neagră BIPAI – România a inițiat campania “Am nevoie de lapte”. Milupa susţine eforturile Fundatiei Baylor Marea Neagră BIPAI de a aduce zâmbete și bucurie în casele familiilor infectate cu HIV, fiindcă un copil sănătos este un copil fericit!

Şi tu poţi sprijini buna dezvoltare a acestor micuţi, pentru că ei merită să crească mari şi frumoşi! Pentru mai multe detalii despre cum poţi fi parte din această iniţiativă, poţi accesa site-ul fundaţiei: www.baylor.ro.

*Laptele matern este alimentul ideal pentru sugar. Milupa susţine recomandarea OMS de alăptare exclusivă până la 6 luni şi continuarea alăptării cât mai mult timp posibil, în paralel cu introducerea alimentaţiei diversificate. Decizia de a introduce o formulă de lapte în alimentaţia copilului este luată de medicul specialist.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme