- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIIJoc si jucariiLegenda lui Mos Nicolae

Legenda lui Mos Nicolae

cadouri de mos nicolae (http://1.bp.blogspot.com)In ajun de Mos Nicolae, se spune ca acesta isi face aparitia pe la casele oamenilor pentru a vedea care sunt copii cuminti si ascultatori. Asadar, in noaptea de 6 decembrie acesta vine la fiecare copil cuminte si ii lasa in ghetutele pe care cel mic si le pregateste cu mare drag de dinainte, multe dulciuri si jucarii. Chiar daca doar copiii cuminti sunt rasplatiti, se spune ca Mosul are grija si de cei mai obraznici carora le va darui o nuielusa bine altoita.

Comparativ cu Mos Craciun, Mos Nicolae nu a fost vazut de nimeni vreodata. Acesta doar isi face datoria si pleaca tot la fel de discret fara a fi zarit de nimeni niciodata.

Dar cine e Mos Nicolae?

Sfantul Nicolae este cunoscut in dogmatica religioasa drept a fi unul dintre cei mai blanzi sfinti. El s-a nascut destul de departe, in Asia. Dupa moartea parintilor sai acesta a daruit intreaga sa avere celor mai saraci si a construit manastirea Sionului langa Mira, tot pe continentul asiatic. Acesta a trait in perioada 284-305.

Sfantul Nicolae a fost mereu un slujitor al invataturilor crestine si o persoana care a excelat prin mila si bunatate fata de cei sarmani. Acesta a fost intemnitat, dar nu peste mult timp eliberat de imparatul Constantin. Moastele sale se gasesc in sudul Italiei, in localitatea Bari.

Povestea Mosului spune ca acesta a ajutat trei fete foarte sarace. Atunci cand prima s-a casatorit, mosul i-a lasat in dar un saculet cu aur, urmand exemplul si pentru celelalte doua. Tatal fetelor l-a pandit pe Nicolae, episcop pe acea vreme si a reusit sa il cunoasca. Desi l-a rugat sa nu vorbeasca despre darurile sale, tatal fetelor nu s-a putut abtine in semn de multumire. Asa ca, toti cei care primim cadouri pe neasteptate ii multumim Mosului, pe care il serbam pe 6 decembrie in calendarul crestin ortodox.

Articolul precedentCum sa Alegi O Tricicleta
Articolul următorJucariile vandute de Craciun

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme