- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
ADOLESCENTIPubertateCe trebuie sa stim despre prima menstruatie?

Ce trebuie sa stim despre prima menstruatie?

femeie

Picture 1 of 2

Prima menstruatie in viata adolescentei poate deveni un moment destul de dificil mai ales atunci cand aceasta nu cunoaste foarte bine cum anume se desfasoara o astfel de perioada a vietii.

Tocmai de aceea, in randurile de mai jos, vom incerca sa le oferim tinerelor adolescente cateva sfaturi referitoare la prima mentruatie.

De obicei prima menstruatie apare intre 9 si 15 ani, insa de cele mai multe ori aceasta isi face aparitia in jurul varstei de 12 ani. Atunci cand te confrunti cu o crestere a parului pubian, cresterea sanilor, dar si o altfel de scurgere vaginala in foarte scurt timp isi va face aparitia si menstruatia si tocmai de aceea este indicat sa fii pregatita. Ori de cate ori ai o nelamurire referitoare la momentul primei menstruatii este bine sa discuti cu mama ta sau cu o prietena apropiata.

Prima mentruatie te poate pune intr-o situatie neplacuta – te poate surprinde la scoala sau intr-un loc public. Tocmai de aceea este bine sa porti la tine un pachet de absorbante care sa te scoata din dificultate atunci cand este cazul.

Durata menstruatiei poate varia destul de mult, intre 3 si 7 zile, in functie de organismul fiecareia. Cu toate acestea, in primele luni de menstruatie este posibil ca aceasta sa fie destul de precisa –organismul trebuind sa se obisnuiasca cu noile schimbari hormonale.

Fiecare adolescenta se intreaba cum va cunoaste cand ii va veni menstruatia. De regula, aceasta este insotita de crampe abdominale si de un disconfort la nivelul sanilor.

Foto: http://storage0.dms.mpinteractiv.ro / http://www.organicbebe.ro

 

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme