- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIDiversificareAlimentatia bebelusului de un anisor

Alimentatia bebelusului de un anisor

bebelus mar alimentatie (http://farm3.static.flickr.com)Trecerea de la formulele de lapte sau de la alimentatia la san catre diversificare reprezinta o mare dilema pentru orice parinte. Nu stim cum anume sa procedam in asa fel incat sa nu ii cream celui mic probleme legate de digestie si tocmai de aceea, multe dintre noi par sa continue la nesfarsit cu deliciosul laptic.

Este un mod de hrana, insa nu cea mai buna solutie. Ceea ce trebuie sa ai in vedere este sa ii asiguri celui mic o diversitate de gusturi, dar si aporturile sanatoase de vitamine si minerale cerute de organismul sau aflat intr-o continua dezvoltare. De aceea, informarea pare sa fie cea mai buna solutie. Exista intr-adevar o serie de pareri pro si contra alimentatie diversificata pornind de la varste destul de mici, insa opiniile specialistilor par sa ne confirme inca o data importanta diversificarii alimentatiei.

In apropierea varstei de un anisor, alimentatia bebelusului trebuie sa fie asemanatoare cu cea a adultului. Asa ca nu veti mai fi nevoita sa preparati diferit alimentele bebelusului si nici sa pasati cu blenderul alimentele, pasarea acestora cu furculita fiind suficienta si chiar recomandata.

Ca regula generala, masa de pranz va trebui sa aiba un continut caloric mai ridicat, constand in supa de legume si piure de legume cu carne. Asadar, bebelusului i se vor portiona alimentele la o masa la circa 250 mg. Sursele de proteine necesare acestuia survin fie din galbenusul de ou dat in intregime, fie dintr-o portie de circa 80 g carne de pasare, vita, curcan, peste sau ficatel de pui. Dupa ce copilul si-a mancat portia oferita ii puteti oferi un desert ce va consta din fructul preferat.

Spre seara ii puteti adauga copilului o masa de fructe cu biscuiti sau cereale sau o masa pe baza de branza de vaci sau iaurt.

Chiar daca tocmai a implinit un anisor, nu trebuie sa uitam inca de mesele de lapte. Asadar, atat dimineata, cat si seara este de preferat ca bebelusul sa manance in continuare laptic. Seara, masa de lapte va putea fi suplimentata cu cereale, cu o portie de gris cu lapte sau cu branza cu mamaliguta, trebuind sa fie putin mai consistenta pentru ca micutul sa nu mai solicite hrana pe timpul noptii.

Cu toate acestea, nu trebuie sa fortati bebelusul sa manance toata portia oferita intrucat ii puteti crea indigestie sau afectiuni ale ficatului. Daca bebelusul va lua corespunzator indicelor in greutate inseamna ca tocmai ati reusit sa stabiliti masura optima necesara acestuia. Chiar daca mai sus am incercat cateva exemple alimentare, nu trebuie sa insistati cu un anumit fel alimentar daca cel mic il refuza categoric. Nu uitati zicala: „gusturile nu se discuta!”

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme