- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSISanatateTulburarile glandelor mamare in adolescenta

Tulburarile glandelor mamare in adolescenta

dureri-de-sani

Picture 1 of 2

In timpul adolescentei, fetele se pot confrunta cu diferite tulburari ale glandelor mamare, care se concretizeaza fie prin absenta cresterii sanilor, fie prin cresterea lor exagerata.

Absenta cresterii sanilor se poate datora unor factori de origine endocrina. De aceea, este recomandat ca dupa varsta de 16 ani sa va prezentati impreuna cu fata adolescenta la medicul endocrinolog pentru recomandarea unei medicatii hormonale corespunzatoare.

Tot in aceasta perioada se poate intampla ca sanii sa nu creasca suficient de mult datorita unor tulburari ale glandelor mamare. Cu toate acestea este indicat sa analizati membrii familiei, intrucat este posibil sa fie o predispozitie genetica. In astfel de cazuri se poate apela la chirurgia estetica corectionala care sa ajute la marirea corespunzatoarea a sanilor adolescentei.

Cresterea exagerata a sanilor apare ca urmare a obezitatii. De cele mai multe ori glandele mamare se dezvolta mai mult decat ar trebui si ca atare pot aparea astfel de probleme.

Datorita unei displazii fibro-chistice sau prezentei unor tumori este posibil ca adolescenta sa aiba scurgeri mamelonare. De aceea, este indicata efectuarea unei mamografii in vederea depistarii din timp a afectiunii.

Foto: http://www.bendo.ro / http://assets.acasatv.ro

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme