- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTERENastere cu anestezieAvantajele anesteziei spinale

Avantajele anesteziei spinale

Atunci cand trebuie sa luati o decizie cu privire la felul nasterii, trebuie sa aveti in vedere o serie de multe alte lucruri si sa nu uitati in primul rand sa va sfatuiti cu medicul chirurg cu privire la felul anesteziei folosite in cazul unei operatii cezariene.

Acesta va poate explica cel mai bine avantajele si dezavantajele unei astfel de proceduri, dar si nivelul de risc atat asupra dumneavoastra, cat si asupra bebelusului ce asteapta sa se nasca.

In cazul unei nasteri normale, pe cale naturala, anestezia peridurala are aproape cam aceleasi efecte ca si o astfel de anestezie, uneori fiind putin mai greu de suportat. Anestezia spinala se foloseste in cazul unei operatii cezariene facute in regim de urgenta sau, la cerere, in functie de preferintele mamei. Modul de administrare al anestezicului este mai usor de suportat, fiind introdus in coloana vertebrala, cu ajutorul unui ac fin, in cantitati mai reduse cantitativ decat in cazul unei anestezii generale sau peridurale. Petidina sau Fentanyl sunt suplimente medicamentoase ce pot uneori completa anestezicul initial.

In numai cateva minute, mama anesteziata nu va mai simti nimic atunci cand operatia incepe sa decurga.

De asemenea, exista si riscuri, intrucat, daca nu este administrat corespunzator, de catre un medic bine experimentat, efectele anesteziei pot sa nu apara, corpul nefiind „adormit”. Intr-un asemenea caz, nu se va mai suplimenta cu inca o doza, fiind destul de periculos pentru mama si pentru copil. Se vor administra alte anestezice sau mama se va anestezia general. Atunci cand doza folosita este mai mare decat ar trebui, pot aparea si reactii adverse, mama trecand printr-o etapa de scadere brusca a tensiunii arteriale, lucru ce uneori ar putea insemna o drama atat pentru ea, cat si pentru copil. Durerile de cap, starile de voma si ameteala apar atunci cand aceasta este folosita necorespunzator, de catre un medic mai putin profesionist.

Cu toate acestea, anestezia spinala, reprezinta una dintre cele mai indicate tehnici de anesteziere intrucat se poate face rapid, fiind o procedura complet nedureroasa, folosindu-se cantitati mult mai mici de anestezic, comparativ cu alte tipuri de anesteziere, lucru ce nu va dauna ulterior, provocand dureri de cap, bineinteles totul cu conditia ca aceasta sa se realizeze in conditii profesioniste. Durata de anesteziere este destul de mare, intre 80 si 120 de minute, medicul specialist care desfasoara operatia cezariana avand suficient timp la dispozitie pentru extragerea nou nascutului din pantecele mamei si eliminarea placentei.

Si bebelusul va trece mai usor prin efectele anesteziei spinale decat prin cele ale anesteziei peridurale, cantitatea de anestezic neafectandu-l grav. In caz de urgenta acesta va putea fi extras mai repede decat in cazul altor tipuri de anesteziere, durata in care aceasta isi face efectul fiind mai mica decat in cazul altora.

Si daca totusi nu sunteti convinsa de avantajele acesteia, va mai expunem inca un motiv destul de intemeiat: permite ca dumneavoastra sa fiti adormita in partea inferioara a abdomenului, ramanand in rest treaza pe tot parcursul operatiei, fiind atenta la orice detaliu atunci cand cel mic este adus pe lume, putandu-l tine in brate chiar in momentul in care operatia este in derulare.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme