- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIIAlimentatieConsumul de peste ajuta la dezvoltarea cognitiva a copilului

Consumul de peste ajuta la dezvoltarea cognitiva a copilului

Un studiu recent efectuat de catre specialistii australieni releva faptul ca fetitele nascute inainte de termen, mai exact inainte de 33 de saptamani se pot naste cu probleme legate de dezvoltarea neurologica. Astfel, capacitatea de retinere a acestora va fi diminuata, singurul remediu parand a fi consumarea de acizi grasi din diferite alimente.

Studiul publicat in Statele Unite a aratat faptul ca s-au folosit circa 650 de bebelusi prematuri carora le-au fost administrate surse de acizi grasi decosahexanionici. Acestia au fost supravegheati pe parcursul a 18 luni, timp in care mamele au consumat in fiecare zi cate 6 conserve de ton in ulei pentru ca acestea sa poata oferi copiilor prin intermediul laptelui matern, concentratia de acizi grasi necesara dezvoltarii studiului. Cei 650 de bebelusi au fost impartiti in doua categorii, unii care au primit in doza mai mare astfel de acizi grasi, iar ceilalti care au primit o doza normala, nefiind facut nici un adagiu alimentar.

S-a putut demonstra in acest mod ca bebelusii nascuti prematur care au primit suplimente de acizi grasi in doze mai mari au dobandit capacitati de invatare mai ridicate decat ceilalti bebelusi care au primit o doza normala. Coeficientul de inteligenta a acestora era cu mult mai ridicat decat in cazul celorlalti, iar dezvoltarea lor neurologica si-a vazut efectele de la varste foarte fragede, acestia putandu-si insusi conceptele legate de litere si numere inca de mici, comparativ cu ceilalti bebelusi care au primit o doza mai redusa.

Ceea ce s-a dorit a se demonstra este faptul ca o alimentatie bazata pe acizi grasi va ajuta nou-nascutul sa isi dezvolte capacitatile neuropsihice inca de mic, dobandind abilitati cognitive destul de ridicate. Si poate va intrebati unde puteti gasi astfel de acizi grasi, care sunt alimentele care ii contin? Ei bine, noi va indicam consumul de carne de peste in cantitati mari, mai ales in cazul bebelusului nou-nascut. Chiar daca inca nu ati trecut la o alimentatie diversificata, bebelusul continuand sa se hraneasca cu lapte matern, este recomandat ca mama sa consume zilnic carne de peste astfel incat acizii grasi continuti de aceasta sa poata trece prin laptele matern la bebelus, asigurandu-i necesarul nutritiv al acestuia.

Articol realizat de Tatiana Tuţă

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme