- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIDiversificareMeniul zilnic al unui bebelus

Meniul zilnic al unui bebelus

Problema meniului ce trebuie stabilit pentru copilul tau reprezinta o etapa destul de grea si de bine gandita intrucat alegerea unui meniu zilnic defectuos poate crea probleme de sanatate celui mic, de la probleme cardiace, cresterea nivelului colesterolului din sange, cresterea tensiunii arteriale, dar si aparitia celei mai recente si mai des intalnite probleme: obezitatea – factor major de risc pentru intreaga populatie a globului.

Pentru a-ti usura munca si a veni in sprijinul tau in vederea gasirii unei alimentatii adecvate copilului de un anisor, iata ce meniu iti propunem:

Micul dejun trebuie sa contina un ou fiert, o jumatate de cana de lapte care poate fi baut in combinatie cu cereale de grau. Micul dejun poate fi imbunatatit la desert cu o salata de fructe compusa dintr-o jumatate de banana in combinatie cu capsuni – puternici antioxidanti- benefice in lupta cu bolile grave ale organismului.

Pana in momentul pranzului va trebui sa mai alimentati copilul cu o mica gustare compusa din o cana de lapte, doua-trei lingurite de branzica de vaci, toate putand fi mancate cu o felie de paine prajita.

Pranzul nu trebuie sa fie foarte consistent, dar trebuie sa contina obligatoriu proteine de origine animala pentru ca bebelusul sa poate capata energia de care are nevoie in timpul zilei. Asa ca ii puteti combina cateva legume gatite cu o salata de pui sau de peste (in special ton). La meniu puteti adauga un pahar de suc de portocale.

Gustarea de dupa pranz trebuie luata cam la un interval de doua-trei ore si trebuie sa contina 2-3 lingurite de branza de vaci proaspata si o cana de lapte dulce.

Cina, servita nu mai tarziu de orele 18.00 – 19.00 trebuie sa aiba in alcatuire circa 100 g carne fiarta sau la cuptor, legume gratinate (in special morcovi, rosii, ardei), circa 100 grame orez, cartofi sau paste fainoase si nu mai mult de o jumatate de cana de lapte dulce.

Un astfel de meniu este adecvat pentru un copil cu varsta de un anisor, asigurandu-i suplimentele nutritive sanatoase de care are nevoie in cursul unei zile.

Articol realizat de Tatiana Tuţă

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme